The Light in Your Eyes ✨

By nuna almond - July 15, 2020

Hi everyone ! So before i forgot about this drama storyline let me share it now 😅 


Ok so cerita ni pasal seorang perempuan ni dia jumpa jam yg ada kuasa boleh undur masa time childhood dia dulu . Then , dia suka guna jam ni sesuka hati dia je la macam untuk meniru ke nk kenakan org ke and something like that la 😙 ( ni masa dia kecik lagi dalam umur 8 tahun gituh )

Then , makin lama dia perasan la yg muka dia tu lebih tua dari umur dia sebab dia selalu undur masa kan . Contohnya harini dia undur masa sehari ke belakang , tapi tubuh badan dia tu dah sehari ke depan haaa paham tak .

Then , dia stop la guna jam tu until one day , ayah perempuan ni kena langgar treler then mati . Lepastu perempuan ni macam tak boleh terima hakikat laa then dia undur balik masa sehari ke belakang untuk selamatkan ayah dia 😌 .

Tapi kali pertama dia undur tak berjaya jugak selamatkan ayah dia 😌 then dia undur lagi masa sehari ke belakang tpi still tak berjaya . Then dia undur lagi dan lagi masa tu sampai la dia berjaya selamatkan ayah dia dari kena langgar tu .

Finally , berjaya ! Then dia bangun esok hari tu semua ahli keluarga dia tak cam dah dia . Abang dia , mak dia , ayah dia semua tak kenal dia . 

Then , dia baru tengok cermin dan tengok muka dia dah jadi tua bebb !!! 😱😱😱

Ok dah so korang boleh pergi tengok sekarang tau ! 🤗

I think cerita ni underrated la sebab macam tak ramai je kawan i tengok .😔 so go go pergi tgk tau .

Lakonan Han Ji Min dan Nam Joo Hyuk . Cerita ni 2019 masih fresh from oven lagi . Dalam cerita ni watak NJH tu sangatlah awhh 😩 how do we say it . I think dalam cerita ni dia betul2 expresskan watak dia tu betul2 and perwatakan dia dalam cerita  tu macam diri dia in real life .

I don’t wanna say this but pls be prepare sebab plot twist dia so damn heartbreaking 😭 . 


Punya lah aku tak leh move on dengan cerita ni sampai aku belajar piano untuk soundtrack dia 💆🏻‍♀️ Ahhhh

Ohh lupa nak rate , so aku bagi 10/10 for cerita ni ❤️ Huhu
 Tengok tau , boleh tengok dekat kissasian , dramacool haa youtube pun ada 🤗 ok dah la selamat menonton .


  • Share:

You Might Also Like

2 comments

  1. Hi awak! come to my blog today at 9 pm . I ada post about tutorial cbox nanti you boleh letak!

    ReplyDelete